Adam Shukhri's FotoPage

By: halimatul liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 10-Aug-2007 02:58 Email | Share | | Bookmark
Balik Kg lagi.............

Ni la kojenya 2 minggu berturut², asik balik kg je. Penat gak pasal balik satu mlm je, pas tu ke hospital.

Alhamdulillah pakcu adam dah keluar hospital tp kena pakai halo brace ni utk 2 bulan, no surgery. Dr MRI yg dibuat, bkn 1 tulang je patah tp 3.


Ni plak jari adam slps jahit dibukak last wk. Bukak jahit pun menangis².."adam nak balik, tanak bukak".....Alhamdulillah skang dah ok..


Ni plak sepupu adam tersayang, syg sgt dia dgn syirah ni.... , syirah bosan pasal dok kat hosp dr pagi sampai senja...skrg dia takut sgt tengok pakcu dah mcm alien


Wednesday, 1-Aug-2007 02:36 Email | Share | | Bookmark
PS with KC

 
 
 
View all 11 photos...
anak bujangku yg amat gatai je ropenye cium si laily . Ada 1 pix dr kc upload masuk hp, tu la keja dia asik nk tengok bb laily. Pas tu dia ckp "ayah dia tak marah kan...ayah kakak sombong tu"...wakakakkaakakaa.....dia panggil lya kakak sombong. Mintak mahap ye cak, anakku ini molotnya x de insurans.

Pg td mama dia ckp, smlm mama dia dok marah dia sbb lompat² sampai jatuh tertomoih. Pas tu dia ckp "mama ni dasyat...mama buruk mcm bas kilang". Haa...? cemana dia leh samakan buruk cam bas kilang???






Monday, 30-Jul-2007 03:00 Email | Share | | Bookmark
Pak Cu we pray for ur speedy recovery

blkg tu spinal care unit, pakcu dok dlm tu
adam & co berkg kat luar
budak x bleh masuk
View all 7 photos...


Malang memang tak berbau.....Selama ni uci (opah) adam, takut sgt kalau anak bongsunya @ adik den ni yg mode of transportation nya ialah motor, bawak laju² & jatuh @ eksiden etc...

Tp ni la yg dinamakan freak accident.. pak cu adam ni kena timpa tiang gol betul² bawah tengkuk dia (C2). Skrg tgn & kaki kanan tak boleh gerak, cuma bleh menguit skit je . Kat kepala tu dah dicucuk ngan besi utk stabilkan kedudukan tulang dia.. .

Hari ni nak buat MRI, baru doktor boleh decide nak buat apa seterusnya. Cepat sembuh pak cu...


Dan satu lagi malangnya, mlm sabtu tu patut kami balik kg dah, tp adam kena gi hospital pulak, jari dia luka & kena jahit dlm 3,4 jarum gak. Ibu tak sanggup tengok..ngeri sgt . Punyala susah nak jahit sbb dia cuma bius kat jari tu saja...adoila menjerit² dia.

Adam luka bila dia nak rampas pengepit kuih /yg kita guna utk masak dr bapak dia. Dia dok bawak pengepit tu mandi, bila bapak dia amik, dia nak rampas balik..end up luka teruk sbb jari pun tgh lembut/kembang kena air . Take note my dear hubby, be xtra careful with kitchen utensils....


Monday, 16-Jul-2007 04:22 Email | Share | | Bookmark
Adam oh Adam...Hujung Minggu Kami

 
 
Budak Adam yg sgt suka dgn kucing, kucing org pun dia bawak masuk rumah. Jgn ko berak dlm umah aku udahle kucing oi...





Menu kami semlm, Ketam ala cakcibur, kari ayam & sayur. Btw inila 1st time den masak kotam, siang kotam pun x pernah sblm ni. Seb baikla jadik jugak kan

Budak adam pun sgt suka mengacau bila ibu dia masak. Antara p'bualan kami 2 beranak slps ibu dia bg green lite utk dia kacau kari ayam

Adam: Ibu baik...baik sgt (suka sgt guna p'kataan "sgt")
Ibu: Adam syg ibu tak
Adam: Sayang..
Ibu: Ibu pun sayang adam..syg sgt
Adam: Ibu sayang pak ke? (dia suka tanya soalan guna "ke" )
Ibu: Sayang jugak hahahahaha....




Ni menu hari Sabtu. Takdele masak sendiri, x reti de.... Sedap la lauk pauk kat Restoran ni. Hmm ada sapa² yg nk share mcm mana nak buat Kung Pao nih? Suka..suka..suka...Sup lobak asin pun sedap, tp maleh dah nak snap.



Hari sabtu tu dah memenuhkan temolok, ptg tu sempat le memanas²kan badan kat tasik KJ. Dah kuar² peluh, makan plak char kue tiaw kat Showru SS7. Hmm sedap...adam sampai ckp sedapnya mee panas nih....Heheh dia dok panggil segala adik beradik mee, bihun, kuetiaw tu mee....

Hari Ahad dah hujan pulak, hmmm tak dptle nk bakar lemak² kat badan ni. Tp den puaso ganti ari ni, elok bebenole sbb 1 Rejab plak hari ni kan. Selamat menyambut bulan Rejab


Quote:
Wakakakakakakakaaa..............la sungguh ke cak...kena buang ke?? Nasib baik aku dah kabo ni 1st time aku masak ketam, siang pun x penah. Actually aku siang 2 ekor je, aku mmg buang tang kipas tu. Pas tu laki aku lak yg siang, dia ckp x payah buang..ate camno


Friday, 6-Jul-2007 06:39 Email | Share | | Bookmark
I've Been Tagged



Wahai Puan Sri Olie & juga Puan Sri Sepie aka Mama Ca, inilah hasilnya dr tagging mu . Nama baby dah set dah kalau lelaki mesti ada Muhammad, sempena nama Nabi Muhammad saw, nama bapaknya pun ada Mohd, harusla anak² nya ada Muhammad gak

Nama Adam tu den yg nak..dr peknen lg dah pikir kalu anak lelaki nak nama Adam. Tk tau napela rasa sedap sgt nama adam tu. Bak kata org..tak lekang dek panas tak lapuk dek hujan ahaks.. . Nabi Adam manusia pertama kan, kira sesua sgtla..anak no 1 nama Adam.

Shukhri (hiss.. tergeliat nak spell ) ni embah adam yg cadangkan. Dia nak cucunya jd org yg sentiasa bersyukur..makanya lengkap la nama Muhammad Adam Shukhri= Hamba Allah Yg Terpuji, Yg Pertama & Yg bersyukur..

Siapakah Yg Kena slps ini...

1) cak
2) yan .
3) ida
4) kurnia
5) ain

REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s). QUANTITY: 5 people TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc





[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net