Adam Shukhri's FotoPage

By: halimatul liza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 10-Jul-2008 02:23 Email | Share | | Bookmark
Hiatus???

Dah lama sgt tak update, mula2nye x de cerita..pas tu adam lak sakit mata . Makanya seminggu ni tak hantar dia kat nursery. Monday-Wed ibu dia cuti, Thur-Fri bapaknye plak le cuti. Dah dok umah tu asik nk mkn je la kan hehe ..mana nk kurus kuang kuang kuang....Tp tak le semua ni skali harung buat masa cuti 3 hari, ada pix yg dok peram..

Ni resipi cak....mmg sedap, pedas.........kaw Cak lakiku suka tau resipi hg nih...errr......i buat tak menggoda mcm cak hehe..


Ni dpt resipi dr fotopagers gak..namanya tu lain mcm kan, tu yg dok tengok apa la rempah ratusnya. Sedap.......... Dicilok dr sini Tq ye rinna




Lovely cokdam cookies...Dr mamafami



Quote:
amik sejibik sejibik dr cak

resepi ayam omak

utk 1/2 ekor ayam ok.

ayam- gaul dulu dengan kunyit hidup/kunyit serbuk- ketepikan
satu btg serai saiz L
halia sebesar ibu jari kaki
5 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
10-15 biji cili padi
- tumbuk halia, bawang merah, bwg putih, cili padi
-serai diketuk-ketuk

tumbuk halus semua benda ni:
2 sudu teh ketumbar biji
1 sudu teh jintan kasar
1/2 sudu teh jintan halus
1/2 sudu teh lada hitam

then rempah menumis : empat sekawan

cara :
tumis dulu empat sekawan, then masukkan rempah yg dah ditumbuk ..tumis sampai naik bau gitu.
then boh bahan tumbuk bawang, cili, halia etc tuh..boh sekali serai. tumis sampai agak masak cili semua... baru masukkan ayam. jgn boh air. layukan dulu ayam sampai kecut..nnt dia kuar air..
bile dah kecut ayam, baru boh air dlm 1 mangkuk besar, plus minus 500 ml gitu.
campak sekali asam keping sekeping aje (cak tak suka masam)..

tunggu sampai air kering, baru boh garam dan sikit gula. rasakan semua..siap.. kami suka dia kering sikit.. berebut2 carik kuah gitu..baru syiok!!)


Quote:
cak: muffin blm up lagi, kamera x bawak


Ni resipi dr cik pah liza, tq ye cik pah...sedap


Adam yg sakit mata, as at 14/7 ni kelopak mata dia je yg bengkak. Esok ada check up. La ni bapak dia lak MC, menjangkit.




Wednesday, 11-Jun-2008 04:20 Email | Share | | Bookmark
BALIK KG 7-10 JUN 08

 
 
 
View all 4 photos...
Kami balik kg pasai ada kenduri menyambut menantu kat Aloq Star 9/6/08. Buat hari Ahad, makanya mengambik cuti la kami skorga sampai hari Selasa


Ni on the ke Alor Star, singgah sarap kat R&R Bukit Gantang. Dah lama tak pi belah utara ni, best plak R&R ni


Pengantin baru aka Pengantin lama Cik dah dah pregnant 18wks kot


Mkn sgt sedapla hehe........mcm2 ada...


Ni kes motor kapcai mamak Adam pancit masa Adam & co balik dr pasar mlm. T'paksa menolak motor lbh kurang 1km (bapaknye le kan). Ibunya jln lenggang kangkung tup tup..t'masuk lobang, abis kakiku t'peleot . Pak cu adam le yg dok tolon repair...& urutkan kaki ibu




Friday, 16-May-2008 03:40 Email | Share | | Bookmark
My Cupcakes Deco Class

Pix by Cak
Class: 14/5/08

Kami pelajar baru heheheh.........


Khusyuk.......


Tadaaaa.............inila hasilku yg comot hehe




Tuesday, 13-May-2008 03:11 Email | Share | | Bookmark
Adam's Sports Day & Trip to Zoo

Tarikh: 11/5/08

Parents digalakkan ikut sekali, naik bas kilang beramai2. Adam ni plak bila mak pak dia ikut, dah asik nk memerap dgn mak pak je. Dia tanak join budak2 lain . Next yr kalu ada trip, mak pak tak leh ikut la kalu gini. Tp bapak dia plak kata, kalu adam penat nanti mcm mana..sapa nk dukung erkkk...........

Adam yg nak masuk lumba bawak buku atas kepala..result kalah... . Actually dia yg paling kecit..semua budak 5,6thn yg join. tak pa Adam, thn dpn cuba lg okie


Bila lumba lari, dia nmpk org lain sampai dulu..dia stop separuh jln. Terpaksa cikgu pimpin sampai garisan. Tak menang pun dpt hadiah hehee..........


Pix beramai2...ibu dia tak perasan dlm surat kena pakai uniform, rasa mcm baca pakai baju sukan je hehehee






Monday, 5-May-2008 05:51 Email | Share | | Bookmark
Balik Kg 1-4 May '08

We are cousins...


Mat rempit & minah rempit merempit keliling kg



Balik kg kalu tak sah kalu tak mandi sungai kan



Sampai la ni ada dok ingat adam ni girl..bila dia pakai spek munger2 cirah cousin dia ni mmg mcm girl pun


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net